Skip to content
Societate

Alba: Ecler infestat cu salmonella. Aproape 40 de persoane la spital, după ce au primit cadou de la o nuntă

Inquam Photos / George Călin

Un număr de 38 de persoane care au participat la o nuntă în comuna Cetatea de Baltă din județul Alba au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Unul dintre nuntași este internat în stare gravă la ATI.

În total, la nuntă au participat 205 de persoane. Dintre cele 38 de cazuri, 11 sunt internați la Blaj, nouă la Târnăveni și una la Sibiu. O persoană se află în stare gravă, pe secția de ATI la spitalul din Târnăveni.

„Deoarece în rândul celor simptomatici sunt și persoane care nu au participat la nuntă, dar au consumat eclere primite de la nuntași ca pachet pentru acasă, considerăm eclerul ca fiind alimentul incriminat. Menționăm că în meniul de la nuntă nu era inclus eclerul. Din 38 simptomatici, 16 nu au participat la eveniment, doar au consumat eclerele aduse la pachet”, spune diectorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

La Blaj au fost recoltate 11 probe biologice, din care trei au fost confirmate cu salmonella, iar opt sunt încă în lucru. La spitalul din Târnăveni au fost recoltate patru probe și toate au fost pozitive pentru salmonella.

Eclerele incriminate au fost produse la nivelul unității – laborator cofetărie din comuna Cetatea de Baltă conform afirmațiilor celor doi angajați ai unității care au preparat, porționat și ambalat eclerele. Cei internați au vărsături, scaune diareice multiple, febră, astenie fizică și dureri musculare.

Până la finalizarea anchetei activitatea laboratorului a fost suspendată, informează adevarul.ro.

„Având în vedere gravitatea situației, DSP Alba va lua la finalul anchetei, măsuri pe care legea le impune. Momentan avem încă buletine de analize în lucru, iar când vom avea rezultatele finale, vom aplica măsurile. Ca măsuri în astfel de situații se poate aplica amendă contravențională și suspendarea activității până la reigienizarea totală atât a spațiilor dar și a angajaților”, a mai spus directorul DSP Alba.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *