Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Focar de coronavirus la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

De la începutul semestrului al doilea al anului școlar, 76 de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind cel mai mare focar de COVID-19 din județul Alba. În unitatea de învățământ studiază 462 de elevi, acest Colegiu fiind singurul din județ în care cursurile au început față în față în semestrul al doilea.

Cei mai mulți dintre elevii diagnosticați cu COVID-19 au fost preluați de familii. 4 dintre ei sunt spitalizați, iar alți 5 au fost declarați vindecați și s-au întors deja la cursuri. În total, 67 de elevi cu COVID-19 au unității de învățământ se află acum la domiciliu, iar 4 sunt internați în spitale militare sau civile, la cererea familiei. Totodată, alți 164 de elevi, contacți direcți ai celor testași pozitiv, se află, în acest moment, în izolare.

Potrivit sursei citate, în farmacia Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” există medicamente suficiente pentru tratarea elevilor ”cu afecţiuni specifice vârstei”, asta pe baza rețetelor eliberate de medicul instituției sau de medicii de familie ai elevilor.

Totodată, pe 24 februarie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba i-au testat, prim metoda RT-PCR pe toți elevii colegiului zre aveau simptome specifice infecției cu noul coronavirus. Cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în rândul elevilor de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia în urma retestării are a avut loc la revenirea acestora la cursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *