Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Înşelăciune prin metoda „agenţiei de modeling“. Opt persoane săltate de mascaţi

Facebook

Poliţiştii din Alba fac miercuri dimineaţă două percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune după ce le-ar fi promis unor cetăţeni din judeţ că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 şi 2.000 de lei, le vor promova imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu firme de publicitate sau modeling. Opt persoane urmează să fie duse la audieri.

La data de 10 februarie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii, ambele  în municipiul Alba Iulia, la punctul de lucru ale unei societăţi comerciale ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi de înşelăciune şi la o locuinţă din municipiu închiriată de aceştia”, anunţă IPJ Alba.

Din cercetări a rezultat că în perioada ianuarie – februarie 2021, persoanele vizate de anchetă ar fi racolat, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, 7 persoane, de diferite vârste, toate din judeţul Alba, cărora le-ar fi promis faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 şi 2.000 de lei, ar urma să le promoveze imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau companii de modeling.

Ulterior, aceştia nu şi-au respectat promisiunile, informează news.ro.

Opt persoane vor fiduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice participă poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *