Skip to content
Alba Știri locale

Alba Iulia: Comuna cu cea mai mare incidenţă de cazuri de COVID-19 din România. De unde a plecat focarul care a impus carantina

coronavirus Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comuna Rimetea din judeţul Alba are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din România, fiind în carantină din 26 martie, potrivit Adevarul.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 18 la mia de locuitori. Primăria face apel la turişti să revină în zonă după expirarea măsurilor restrictive.

”​Informăm cetăţenii din zonele învecinate ca situaţia epidemiologică la nivelul comunei Rimetea, jud. Alba s-a agravat brusc, incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile fiind de 18 persoane, adică 18 la 1000 de locuitori. În consecinţă, începând cu data de 26 martie s-a instituit măsura de carantinare zonală pe o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 09.04.2021”, se arată într-un comunicat al primăriei. Focarul de coronavirus de la Rimetea provine de la o casă de tip familial unde sunt îngrijiţi copii. Cazurile de infecţie la minori sunt asimptomatice.

În Alba se mai află în carantină satul Biia, localitate în care în ultimele două săptămâni au fost înregistrate câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire. În ultimele 24 de ore, în Alba, au fost înregistrate 58 de cazuri noi COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba luni, 29 martie. De la începutul pandemiei, în judeţul Alba, 18.183 de persoane au fost confirmate pozitiv. În acelaşi interval, au fost 16.339 persoane vindecate şi 493 decese. Duminică, în Alba au fost prelucrate 360 de probe, la SJU. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 186.226.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *