Skip to content
Politică

Alba Iulia e în carantină, dar sute de persoane participă la o marş electoral, de Ziua Naţională

captura video

Câteva sute de persoane participă marţi dimineaţă, la Alba Iulia, la un marş prin oraş, în condiţiile în care Oraşul Unirii este în carantină.

Reprezentanţii AUR, o formaţiune electorală care participă la alegerile parlamentare care au loc peste câteva zile, au organizat un marş la Alba Iulia.

Deşi oraşul este în carantină din cauza epidemiei de COVID, câteva sute de persoane, potrivit estimărilor de la faţa locului, au reuşit să se adune şi au pornit prin centrul oraşului, spre Cetatea Alba Carolina.

După ce au plecat din gară, participanţii la marş au făcut o oprire la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, apoi la Poarta a III-a a Cetăţii, unde Nicolae Voiculeţ a susţinut un mini-recital, scrie adevarul.ro.

Manifestanţii poartă steaguri tricolore, steaguri cu însemnele AUR, fulare tricolore, dar şi căciuli cu însemne electorale. Unii poartă mască de protecţie, iar alţii nu. De altfel, unii participanţi au strigat că s-au „săturat de mască”. De asemenea, nu se respectă permanent distanţarea socială de către toţi cei prezenţi.

Autorităţile judeţene au decis în cursul nopţii prelungirea măsurii carantinei pentru încă şapte zile. Măsura intra în vigoare doar la momentul publicării în Monitorul Oficial. Pentru că publicarea deciziei în Monitorul Oficial nu s-a întâmplat, cel puţin în prima parte a zilei de marţi, 1 decembrie 2020, Alba Iulia nu este în carantină. Se aplică măsurile din starea de alertă.

Acţiunea este monitorizată de către echipaje de jandarmerie. Persoanelor participante li s-a atras atenţia să respecte distanţarea si masurile de protecţie. S-a identificat organizatorul evenimentului, urmând a se stabili ce măsuri se vor lua”, a transmis Jandarmeria Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *