Skip to content
Alba

Alba Iulia, un oraş sufocat de gunoaie. Oamenii stau cu geamurile închise din cauza mirosului

facebook

Pericol pentru sănătatea oamenilor din Alba Iulia din cauza gunoiului neridicat. Sunt tone de deșeuri care zac de câteva zile lângă ghena de gunoi. DSP Alba a transmis un avertisment autorităților responsabile de colectarea gunoiului.

În Alba Iulia, oamenii sunt nevoiți să se plimbe printre gunoaie din cauza resturilor menajere care nu au mai fost ridicate de câteva zile. Sunt deșeuri aruncate la voia întâmplării lângă ghenă, iar localnicii stau cu ferestrele închise, pentru a nu intra și în case mirosul de gunoi.

-Lipsă de interes. Focar permanent de infecție.

-De cât timp nu a mai fost ridicat?

-Sincer să vă spun… de 4 zile.

-Uitați, niciodată în Alba Iulia nu au fost atâtea imense cantități de gunoaie. E o bătaie de joc la adresa cetățenilor din Alba Iulia.

Direcția de Sănătate Publică face apel la autorități să ia cât mai repede măsuri.

Alexandru Sinea – director DSP Alba: Dacă aceste gunoaie nu vor fi ridicate corespunzător și cu frecvența prevăzută în contracte și legislatie, riscăm să avem focare de infecție pe raza municipiului Alba Iulia și să fie afectată sănătatea populației.

Cu toate că situația pare scăpată de sub control, primarul din Alba Iulia dă asigurări că va rezolva problema gunoiului. Edilul spune că totul se întâmplă în contextul în care noul operator nu are semnate contracte cu beneficiarii finali, iar sarcina de a continua colectarea gunoiului menajer de la populație cade în mod exclusiv pe umerii actualului operator, scrie digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *