Skip to content
Societate

Alba, județul cu cea mai mică criminalitate din țară

Facebook

Cel mai mic număr de persoane decedate în accidente rutiere la nivel național a fost înregistrat în județul Alba.

„Alba este judeţul care a înregistrat cea mai mică criminalitate la nivel naţional, respectiv 10 persoane decedate pe tot parcursul anului 2021. Dacă ne raportăm la populaţie, suntem undeva la 4,13 la 1.000 de locuitori gradul de mortalitate”, a precizat comisar șef Dorin Davidas,  şeful Serviciului Rutier Alba, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Judeţul Alba este unul „din cele mai favorizate din punctul de vedere al infrastructurii pe partea de autostradă”, în prezent fiind mult diminuat traficul rutier pe drumurile naţionale, susține Florin Dogaru, șeful IPJ Alba.

În anii anteriori, pe DN1 şi DN7 erau o serie de „puncte negre” în care s-au produs multe accidente cu consecinţe deosebit de grave.

„În 2021, numărul de accidente grave de circulaţie s-a redus în Alba faţă de 2020 cu 25%, iar al persoanelor rănite grav cu 20%. În anul 2020 s-a reuşit reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie cu 17% faţă de anul 2019 şi a persoanelor rănite grav cu 22%. Şi în anul 2018 s-a înregistrat reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie produse în Alba”, relatează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *