Skip to content
Alba Știri locale

Alba: O pierdere de vaccin şi fără reacţii adverse raportate în prima zi a campaniei de imunizare împotriva COVID-19

twitter
" "

Nicio reacţie adversă nu a fost raportată în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în judeţ, când au fost imunizate 364 de cadre medicale, fiind înregistrată şi o pierdere de vaccin la spitalul din Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis, luni seara, Agerpres de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„În prima zi de vaccinare anti-COVID, în judeţul Alba s-au vaccinat 364 de persoane din sistemul medical. Având în vedere numărul mare al persoanelor care au ales să se vaccineze, dar şi faptul că până la acest moment nu au fost raportate reacţii adverse şi a existat o singură pierdere de vaccin, prima zi de vaccinare anti-COVID în judeţul Alba poate fi considerată un succes„, se menţionează în comunicatul citat.

" "
" "

Astfel, potrivit sursei citate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia s-au vaccinat 124 de persoane şi a fost raportată „o pierdere de vaccin”, iar pentru marţi s-au programat alte 160 de persoane.

La Spitalul Municipal Aiud s-au vaccinat 60 de persoane, pentru marţi fiind programate alte 60 de cadre medicale, la Spitalul Municipal Blaj s-au vaccinat 40 de persoane, iar marţi şi miercuri sunt programate să se vaccineze 85 de cadre medicale.

La Spitalul Municipal Sebeş s-au vaccinat 20 de persoane, iar marţi şi miercuri sunt programate 70 de persoane.

La spitalele din Abrud s-au vaccinat 40 de persoane, iar pentru marţi nu există programări, la cel din Cugir au fost vaccinate 20 de persoane şi marţi sunt programate să se vaccineze 25 de persoane.

În ceea ce priveşte Spitalul Orăşenesc Câmpeni, s-au vaccinat 35 de persoane şi la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, 25 de persoane.

Având în vedere ritmul de vaccinare, se estimează ca la sfârşitul săptămânii să fie lansată o nouă comandă pentru o a doua tranşă de vaccin, transmite DSP Alba.

Instituţia a recepţionat duminică 975 de doze de vaccin marca Pfizer, sub forma a 195 de flacoane.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Dan Crainic, şeful UPU, Aurel Crişan, şi asistenta-şefă a Secţiei de Boli Infecţioase, Marcela Vîlcan, s-au numărat printre primele persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Alba, judeţ în care campania de imunizare a debutat luni.

Prima fază a campaniei de vaccinare se adresează exclusiv personalului medical din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *