Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Operaţiunea „terasa“. Poliţiştii din județ au verificat sute de agenţi economici şi au dat nouă amenzi

IPJ Alba

Poliţiştii din Alba au verificat 350 de terase şi societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost aplicate 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi modul de amenajare privind distanţarea fizică şi locul prevăzut între mese.

În perioada 26 – 28 iunie 2020, peste 200 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, au acţionat în sistem integrat, pe raza întregului judeţ, pentru verificarea modului de respectare a regulilor de distanţare socială, a măsurilor de protecţie sanitară şi pentru a preveni desfăşurarea unor activităţi care ar conduce la creşterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Astfel, au fost verificate 350 societăţi comerciale care au deschis terase sau baruri în aer liber, iar angajaţii şi clienţii acestora au fost consiliaţi cu privire la importanţa purtării măştii de protecţie, necesitatea respectării distanţării sociale şi a normelor de igienă. Poliţiştii au identificat 9 societăţi comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a riscului în contextul actual.

Au fost aplicate 10 sancţiuni cu avertisment, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 3 (în valoare totală de 5.000 de lei), pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică.

De asemenea, poliţiştii au constatat 84 de abateri de natură contravenţională privind fapte de tulburarea a ordinii şi liniştii publice, care au fost sancţionate în baza Legii 61/1991, cu amenzi în valoare de 11.900 lei, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *