Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Primarul Alba Iulia spune că problema parcărilor va fi una dintre marile provocări ale administraţiei

Facebook

Problema parcărilor rămâne una dintre marile provocări ale administraţiei din Alba Iulia, susţine primarul Gabriel Pleşa, care a anunţat, potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, că vor fi construite mai multe parcări rezidenţiale şi publice.

„Locul de parcare rezidenţial, anume ideea că fiecare proprietar al unui imobil trebuie să aibă un loc de parcare, rămâne o prioritate şi un deziderat pentru mine şi administraţia pe care o conduc. Totodată, trebuie să dezvoltăm şi reţeaua de parcări publice„, a afirmat, conform comunicatului, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, aflat la primul mandat.

El a punctat că parcările sunt „nu doar o necesitate şi o urgenţă”, ci şi o „sursă de venit importantă” pentru administraţie. Din acest motiv, a decis ca, în urma reorganizării aparatului administrativ, să fie înfiinţat un Birou Parcări în cadrul Serviciului Administrare Domenii Publice, care să aibă în sarcină exclusiv această problemă.

„Mi-am propus ca până în luna martie să demarăm procedurile de demolare a fostului cinematograf Columna, din centrul oraşului, după care să avem o estimare privind costurile pe care le implică ridicarea, în locul fostei clădiri, a unei parcări pe mai multe nivele„, a spus primarul.

Gabriel Pleşa a adăugat că a demarat deja lucrările de amenajare a unor parcări rezidenţiale în locul fostelor centrale termice de cartier.

„Îmi doresc ca, împreună cu colegii din noua administraţie şi alături de noul Consiliu Local, să găsim, în cel mai scurt timp posibil, soluţia optimă pentru demolarea blocului G2, Turturica, şi pentru a construi în locul lui o parcare rezidenţială„, a precizat edilul.

Gabriel Pleşa a menţionat că, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, va fi construită o nouă parcare lângă Policlinică.

„Tot alături de Consiliul Judeţean, care deţine parte din teren, sper să găsim o soluţie pentru a amenaja o parcare, chiar şi temporară, în spaţiul din Centru, din zona Electrica, unde a fost amplasată în trecut piaţa agroalimentară„, a adăugat edilul.

Primarul a subliniat că ştie foarte bine că lipsa locurilor de parcare este „o problemă” în Alba Iulia.

„Vom face tot ce ţine de noi pentru a îmbunătăţi şi dezvolta sistemul de parcări din Alba Iulia, astfel încât preţul plătit de cetăţeni să fie pe măsura condiţiilor pe care administraţia le oferă prin parcările amplasate pe domeniul public”, a conchis Gabriel Pleşa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *