Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Primarul comunei Vinţu de Jos, reţinut pentru delapidare şi uz de fals. Prejudiciul depăşeşte 400.000 de lei

Facebook
" "

Primarul comunei Vinţu de Jos din Alba, Petru Ioan Barbu, a fost reţinut luni, de poliţişti din cadrul IPJ Alba pentru patru infracţiuni.

Alături de primar a fost reţinut şi administratorul unei societăţi comeciale. Primarul este membru PNL şi este acuzat că a plătit sume mari de bani către societatea omului de afaceri fără ca aceasta să fie executat lucrări în comună.

" "
" "

La audieri au fost prezenţi luni şi viceprimarul, respectiv secretarul comunei Vinţu de Jos.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat o percheziţie la sediul unei instituţii publice din judeţul Alba, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituţia, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din Bucureşti, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică şi studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii reţelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei.

Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituţiei publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare –primire şi ar fi fost achitată întreaga sumă contractată. Cu ocazia percheziţiei efectuate la sediul instituţiei, au fost identificate şi ridicate documente care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă.

Faţă de conducătorul instituţiei şi faţă de administratorul societăţii comerciale a fost luată măsura reţinerii, urmând ca în cursul zilei de azi, 23 februarie, să fie prezentaţi în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale, informează adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *