Alba: Proiectil neexplodat, descoperit în Sebeş

Sursa foto: ISU Alba

Un proiectil perforant trasor, de calibru 30 mm, a fost descoperit duminică în municipiul Sebeş, pe o stradă unde se derulează lucrări de infrastructură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alex Crişan, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia s-a deplasat, la solicitarea Poliţiei, în municipiul Sebeş, pentru asanarea unui posibil proiectil.

La faţa locului a fost identificat un proiectil perforant trasor, de calibru 30 mm, care a fost preluat de echipa pirotehnică pentru distrugerea lui ulterioară, a menţionat Alex Crişan.

Potrivit ISU Alba, de la începutul anului, pe teritoriul judeţului Alba a fost necesară intervenţia echipei pirotehnice pentru asanarea mai multor elemente de muniţie rămase neexplodate. Astfel, în 12 februarie au fost găsite patru grenade defensive, fără focos, în 7 martie o bombă de aruncător, de calibru 55 mm, fără focos, iar în 5 aprilie o bombă de aruncător, de calibru 82 mm, cu focos.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: