Alba: PSD solicită prefectului instituirea stării de alertă după ce furnizarea apei potabile a fost raţionalizată

Apa
Sursa foto: Pixabay

Secretarul executiv al PSD Alba, Corneliu Mureşan, i-a solicitat, joi, prefectului Nicolae Albu instituirea stării de alertă din cauza „crizei apei potabile”, în contextul în care, de mai multe zile, operatorul regional de apă a raţionalizat furnizarea acesteia în multe localităţi din judeţ.

„Judeţul Alba trece printr-o criză a apei potabile, care afectează o mare parte a locuitorilor, astfel încât se impune luarea unor măsuri urgente pentru a preîntâmpina apariţia unor probleme de sănătate publică. Am solicitat prefectului Judeţului Alba, domnul Nicolae Albu, declanşarea procedurilor legale pentru instituirea stării de alertă la nivelul judeţului din cauza gravelor disfuncţionalităţi în furnizarea apei potabile către populaţie”, a transmis liderul social-democrat, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Fost subprefect de Alba, Corneliu Mureşan, a menţionat că, în ultimele zile, a primit numeroase sesizări din partea unor cetăţeni din diferite unităţi administrativ teritoriale din zona Târnavelor, Secaşelor şi din Munţii Apuseni, care reclamă faptul că există întreruperi de lungă durată, chiar şi de câteva zile, în furnizarea apei potabile. De asemenea, cetăţenii au reclamat şi calitatea apei potabile furnizate, care în multe zile este nepotabilă, având o culoare maronie, gust şi miros neplăcute, a adăugat Mureşan.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: