Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Restaurantele din municipiu se închid din nou, la interior. Incidența duce orașul în scenariul roșu

tripadvisor.com
" "

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a adoptat miercuri o nouă hotărâre care vizează restricții pentru mai multe localități din județ, printre care și Alba Iulia.

La Alba Iulia, acolo unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, restaurantele vor fi închise iar circulația după ora 23, interzisă, cu anumite excepții.

" "
" "

Potrivit prevederilor publicate de CNSU, Alba Iulia se regăsește în scenariul roșu, cu incidența de 3,36 (peste 3 la mia de locuitori).

În scenariul roșu, care presupune că incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000, vor merge la școală doar copiii din creșe, grădinițe și clasele 0-4.

Autoritățile speră însă ca în următoarele zile incidența să scadă din nou, atfel încât școala să poată începe cu prezența fizică și pentru elevii mai mari.

Miercuri, în județ au fost raportate 74 de cazuri noi, la un număr de 725 de teste.

Decizia adoptată miercuri de CJSU Alba mai vizează și alte localități ale județului: noi restricții au fost adoptate la Ciugud, Galda de Jos și Ighiu, unde rata de infectare este în urcare.

Pe parcursul lunii ianuarie, Alba Iulia a fost de mai multe ori în scenariul roșu. Autoritățile au relaxat inițial măsurile dar, în data de 17 ianuarie, le-au reintrodus.

La doar trei zile, pe baza trendului descrescător, restaurantele au fost redeschise, însă după nici două săptămâni au fost închise din nou, lucru care îi deranjează pe proprietarii restaurantelor din oraș, care spun că nu își pot gestiona în acest fel nici stocurile și nici angajații.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *