Alba: Restricţii în furnizarea apei potabile în zeci de localităţi

Sursă foto: Freepik

Furnizarea apei potabile a fost restricţionată în zeci de localităţi din Alba, operatorul judeţean de apă avertizând că este posibilă chiar sistarea alimentării cu apă, potrivit unui anunţ postat vineri pe pagina de Facebook a SC APA CTTA SA.

„Având în vedere temperaturile foarte ridicate din aceste zile şi implicit consumul mare de apă potabilă, SC APA CTTA SA Alba este nevoită să raţionalizeze apa în mai multe localităţi din judeţ. Resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora. SC APA CTTA SA Alba face apel către populaţie să folosească apa potabilă strict pentru consum propriu şi în scop menajer, în caz contrar, există posibilitatea ca programul de raţionalizare să fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizării”, se menţionează în anunţ.

Potrivit acestuia, este întreruptă furnizarea apei potabile între orele 22,00 şi 5,00 în localităţile Cricău, Tibru, Craiva, Ighiu, Ţelna, Ighiu, Ighiel şi Bucerdea Vinoasă şi între orele 22,00 şi 6,00 în Războieni, Unirea, Noşlac, Tău, Lupu, Cergău Mic, Tăuni, Jidvei, Feisa, Iclod, Pănade, Lunca Târnavei, Biia, Sânmiclăuş, Bălcaciu, Şona, Mănărade şi Spătac.

În Gârbova, Câlnic şi Reciu, locuitorii nu au apă la robinet între orele 10,00 şi 17,00 şi între orele 22,00 şi 6,00.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: