Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Şase persoane reţinute pentru tăiere şi furt de arbori

ziardecluj.ro

Şase persoane au fost reţinute de poliţiştii din judeţul Alba pentru tăiere fără drept şi furt de arbori, după ce ar fi sustras 1.900 de metri cubi de material lemnos de pe un fond forestier naţional.

Poliţiştii din Alba au reţinut 6 persoane care sunt bănuite că, în perioada 2018-2020, au sustras, din fondul forestier naţional, peste 1.900 de metri cubi de material lemnos.
„La data de 12 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 60 de ani, care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare şi complicitate la ultimele două infracţiuni. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada 2018 – 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional. Pentru a da o aparenţă de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire între punctele de lucru ale societăţii, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei Române.
Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societăţi comerciale şi persoane fizice.
Poliţiştii au făcut 18 percheziţii, din care 7 în judeţul Alba, 6 în judeţul Vâlcea, 4 în judeţul Sibiu şi una în judeţul Gorj, la sediile a două societăţi comerciale şi la punctele de lucru ale acestora, dar şi la domiciliile persoanelor vizate de anchetă de unde au ridicat documente contabile şi înscrisuri legate de activităţile comerciale.
La două dintre locaţiile percheziţionate au fost identificate cantităţi însemnate de material lemnos a cărei inventariere este în curs de desfăşurare. De asemenea, poliţiştii au aplicat sechestru asigurătoriu asupra unui autoturism de lux şi asupra a 4 terenuri, în vederea recuperării prejudiciului care a fost estimat la 571.061 lei.
În urma percheziţiilor, la sediul Poliţiei Judeţene Alba au fost duse şi audiate 16 persoane. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore. Miercuri, cele 6 persoane reţinute vor fi prezentate în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *