Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Zeci de case, pivniţe şi curţi, dar şi o biserică, inundate în urma ploilor de duminică

ISU Alba

Zeci de case, pivniţe şi curţi, dar şi o biserică au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente căzute duminică pe teritoriul judeţului Alba, care au generat acumulări foarte mari de apă într-un timp scurt, potrivit unei informări transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Numai în municipiul Alba Iulia, pompierii militari au acţionat pentru scoaterea apei din 18 case, 20 de pivniţe, 39 de curţi, 4 garaje, 2 subsoluri de bloc, un depozit şi o biserică. Au fost afectaţi şi 7 operatori economici. Inundaţiile au acoperit şi 6 străzi.

Conform autorităţilor locale, s-au înregistrat 47 de litri pe metru pătrat în două ore.

Forţele ISU au intervenit şi pentru evacuarea apei din 2 case şi 7 curţi din municipiul Sebeş, precum şi în Vinţu de Jos, Teleac, Întregalde, Cunţa şi Benic.

Şi Autostrada A1 a fost inundată pe o porţiune de 8 metri liniari la km 294. Până la retragerea apei, traficul a fost supravegheat de Poliţia Autostrăzi.

ISU Alba a intervenit în teren cu 3 ofiţeri şi 34 de subofiţeri, 7 autospeciale, 14 motopompe transportabile şi 2 motopompe remorcabile. Pompierii militari au fost sprijiniţi de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Galda de Jos, Vinţu de Jos, Ciugud şi Întregalde, precum şi de 3 echipe ale Apa CTTA, 2 echipaje ale IPJ Alba şi 2 de la Poliţia Locală Alba Iulia.

Activitatea a fost coordonată de către inspectorul şef al ISU Alba, împreună cu prim-adjunctul ISU Alba şi Grupa operativă (6 ofiţeri şi 2 subofiţeri), mai arată sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *