Skip to content
Internațional

Albania: Mai multe persoane înarmate au furat 2,5 milioane de euro dintr-un avion Austrian Airlines

Austrian Airlines

Poliţia din Albania a arestat patru persoane şi a chestionat alte 40 după ce un grup înarmat a furat 2,5 milioane de euro dintr-un avion al Austrian Airlines, scrie The GuardianBărbaţii înarmaţi au pătruns pe pista aeroportului din Tirana marţi şi au furat banii care urmau să fie transferaţi la o bancă din Viena, a informat poliţia.

Băncile străine care au operaţiuni în Albania îşi trimit valuta către Viena deoarece banca centrală din Tirana nu acceptă astfel de depozite. Bărbaţii au reuşit să ajungă pe pista aeroportului printr-o poartă folosită de pompieri.

Poliţia a informat că trei bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme militare au ameninţat angajaţii care se ocupau de bagaje şi apoi au furat banii. Unul dintre atacatori a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia. Conform informaţiilor iniţiale, au fost furate 2,5 milioane de euro însă presa locală susţine că ar putea fi vorba de o sumă de cinci ori mai mare.

Tanja Gruber, purtătoarea de cuvânt a Austrian Airlines, a declarat că banii erau transportaţi în avion când a avut loc jaful. „Tocmai avusese loc îmbarcarea. Membrii echipajului şi pasagerii nu au fost în pericol”, a precizat ea.

Decolarea avionului a fost amânată cu trei ore. Ca măsură de siguranţă, nu vor mai exista transferuri de bani între Tirana şi Viena, a informat Gruber.

În ultimii trei ani, au mai avut loc cel puţin două astfel de jafuri la aeroport, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *