Skip to content
Sport

Alcoolismul îi pune pe români în topul rușinii la nivel mondial

foodstory.stirileprotv.ro

Alcoolismul îi pune pe români în topul rușinii la nivel mondial. Vedeți mai jos ce implicații grave are această problemă.

Statistica ne arată o realitate tristă: România ocupă locul cinci în lume la consumul excesiv de alcool pe cap de locuitor. Cele mai mari probleme le găsim în mediul rural, unde sunt cei mai săraci români, deci se bea mult și prost. În plus, într-un clasament european ne situăm pe primul loc în clasamentul femeilor ucise în urma consumului de alcool și pe locul trei la bărbați, relatează Ediția de Dimineață.

Pe termen lung, alcoolul provoacă malnutriţie şi lipsa de vitamina B, împreună cu o serie de boli grave ale ficatului, inimii sau creierului. Dependența este de două tipuri: psihologică și fizică. Persoanele care suferă de dependență psihologică nu pot activa fără să consume alcool şi suferă senzaţii pronunţate de disconfort şi anxietate dacă, în anumite condiţii, este privat de băuturi. Din punct de vedere fizic, un om este dependent dacă odată cu întreruperea consumului de alcool suferă de sevraj.

Viața personală este afectată întru totul, alcoolicii confruntându-se, în general, cu serioase probleme, cum ar fi divorţul, şomajul, riscul de a fi arestat, riscul de a produce şi a suferi accidente.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *