Skip to content
Politică

ALDE a făcut rocada. Cine este Viorel Ilie, noua propunere pentru funcția de ministru

fermapolitica.ro

După ce copreședintele ALDE, ministru al mediului și vicepremier, Daniel Constantin a fost dat afară din guvern pentru că partidul din care făcea parte i-a retras sprijinul politic, s-a căutat înlocuitor în persoana Grațielei Gavrilescu.

Cum locul pentru Ministerul pentru Relația cu Parlamentul rămâne liber, în urma acestei rocade, cei din ALDE au găsit rapid un înlocuitor.

Astfel, cel care îi va lua locul Grațielei Gavrilescu este senatorul Viorel Ilie. Acesta a ocupat în trecut fotoliul de primar al Moineștiului, însă în 2016 a candidat pentru funcția de senator din partea ALDE în Moinești, ocupând poziția nr.1.

Trebuie adăugat că Viorel Ilie( 52 de ani) a fost primar al Moineștiului în perioada 2008-2016, iar în prezent este președinte executiv al ALDE Bacău.

Astfel, fostul primar al Moineștiului și actual senator Viorel Ilie, este pe cale să devină primul ministru băcăuan în Guvernul Grindeanu, după ce Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului, potrivit antena3.ro

Potrivit, declarației de avere, politicianul este proprietarul a două terenuri intravilane, a două case li două spații comerciale și un depozit bancar la UNICREDIT BANK de 10000 lei și a mai fost membru în organele de conducere a CS FCM Moinești.

Acesta a fost implicat și într-un scandal de proporții în momentul în care, edilul a promovat un proiect ce viza acordarea de tichete cadou pensionarilor, deoarece mai mulți aleși locali l-au criticat pentru faptul că edilul intenționa să-și facă imagine pe bani publici, trecandu-si numele si semnatura pe tichete.

În replică, primarul moineștean a afirmat că inițiativa îi aparține și că, în calitate de autor al proiectului de acordare a tichetelor, e liber să-și înscrie numele pe acestea, notează un ziar local, desteptarea.ro.

Executivul moineștean pare să se fi inspirat de la Primaria Bacau, institutie ce acorda – de mai multi ani – tichete cadou pensionarilor. De altfel, prietenia Romeo Stavarache – Viorel Ilie este de notorietate in peisajul administratiei bacauane.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *