Skip to content
Politică

ALDE apără Guvernul şi după ‘divorţul’ de PSD: Opoziţia, acuzată că are ‘o viziune halucinantă și care nu face bine României’

Votul pe legea de aprobare a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a fost urmat de schimburi de replici între deputații Opoziției și cei ai Puterii. Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu și liderul deputaților ALDE Varujan Vosganian au criticat reticența Opoziției față de PNDL.

A acuza la aproape 13.000 de proiecte că există o uriașă conspirație națională între primari, consilii locale, constructori, firme de asigurări și alții pentru a jefui statul român este o viziune halucinantă și care nu face bine României. Face într-adevăr o asmuțire a unui tip de electorat care primește mesaje fanatizante și obsesive dar nu face bine viitorului României. De aceea ALDE va susține dezvoltarea acestui program și atingerea țintei de 30 de miliarde de lei cât mai repede pentru PNDL„, a declarat Varujan Vosganian, miercuri, în Parlament.

Deputatul PNL Pavel Popescu a declarat că introducerea în PNDL posibilitatea de finanțare a distribuțiie de gaz s-a datorat liberalilor.

Mă bucur că-l văd în sală pe domnul Suciu și PNL a votat pentru adoptarea acestui proiesct legislativ dar aș vrea să nu uităm un lucru și domnul Suciu știe foarte bine pentru că în calitatea dânsului de ministru al Dezvoltării a dat aviz negativ pentru introducerea pentru o posibilă finanțare prin PNDL a distribuției de gaz. Să nu uităm acest lucru domnul Suciu, vă rog frumos. Ăsta e adevărul și de fiecare dată când se va vorbi de PNDL vă voi spune același lucru. Distribuția de gaze este introdusă în PNDL datorită nouă, a Parlamentului și nu datorită Guvernului și a domnului Suciu care probabil că va vota„, a declarat deputatul PNL Pavel Popescu.

Ministrul Dezvoltării Vasile Suciu i-a răspuns deputatului PNL și deputașilor USR care au criticat programul în trecut.

Multe prostii mi-a fost dat să aud în ultima vreme, în special de la colegii noștrii din USR. Ultima și cea mai mare dintre ele a fost chiar la dezbaterile generale de astăzi când colegii noștrii au spus cu subiect și predicat că Programul Național de Dezvoltare Locală, atunci când vor venii ei la guvernare va fi oprit. Mă bucur foarte mult că partea rațională a dreptei a votat pentru acest proiect și am să vă spun și de ce a votat așa. În luna iulie, 200 de primari din toate culorile politice s-au întâlnit la Brașov și cei doi reprezentanți ai USR de-abia au ieșit vi din această întâlnire, pentru că au spus acolo același lucru„, a afirmat Vasile Suciu, ministrul Dezvoltării.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 5/2019 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală(PNDL), etapa a 2-a.

Ministrul Dezvoltării Vasile Suciu declara în luna aprilie că etapa I a PNDL (2013-2020) a avut o alocare de 17.6 miliarde lei: „Asta înseamnă 5502 obiective. Din cele 17,6 miliarde mai mult de jumătate din investiții au fost finalizate”.

Pentru PNDL 2 (2017-2020), Suciu a afirmat că Guvernul a alocat suma de 30 de milioane de lei, pentru 7.179 obiective, dintre care 441 sunt deja finalizate.

Ministrul Dezvoltării a susținut că PNDL își propune realizarea a 16.500 km de conducte de apă și canalizare care vor deservi 6,5 milioane de locuitori, dintre care 4.750 km sunt deja realizați. Potrivit ministrului, PNDL mai are ca scop realizaeea a 20.000 km de drumuri judeţene şi comunale care vor deservi 15 milioane de locuitori (7.000 km realizați).

1 comentariu la “ALDE apără Guvernul şi după ‘divorţul’ de PSD: Opoziţia, acuzată că are ‘o viziune halucinantă și care nu face bine României’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *