Skip to content
Politică

ALDE european se solidarizează cu Antena 3. Verhofstadt: O gravă şi tristă ameninţare…

Grupul ALDE din Parlamentul European se solidarizează cu Antena 3. Preşedintele grupului, Guy Verhofstadt, a luat poziţie faţă de situaţia în care se găsesc cele cinci televiziuni ale trustului Intact, ameninţate să rămână fără sediu, ca urmare a somaţiei emise de către ANAF.

Într-un comunicat citat de antena3.ro, Verhofstadt atrage atenţia că „libertatea presei şi dreptul la liberă exprimare sunt valori fundamentale pe care Uniunea Europeană este construită şi care trebuie apărate cu orice preţ. Nicio procedură administrativă nu poate fi mai presus de aceste libertăţi”.

În acelaşi timp, liderul ALDE european îşi exprimă speranţa că autorităţile române vor găsi o soluţie la această criză.

„Îmi exprim preocuparea în legătură cu ceea ce se întâmplă în cazul televiziunii Antena 3 şi a celorlalte patru televiziuni aflate în trustul de presă. Afişarea pe ecran a unei numărători inverse nu reprezintă doar un ultimatum pentru părăsirea clădirilor, ci şi o gravă şi tristă ameninţare la adresa libertăţii presei din România. Sper ca autorităţile române să găsească o soluţie alternativă în cazul posturilor de televiziune care urmează să fie evacuate, evitând, astfel, ca un precedent periculos să aibă loc”, continuă Guy Verhofstadt.

ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *