Skip to content
Politică

ALDE explodează: un lider cere REVOCAREA lui Tăriceanu de la Senat

bzv.ro
" "

ALDE explodează: un lider al partidului solicită REVOCAREA co-președintelui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea Senatului.

Este vorba despre senatorul Vasile Nistor (provenit din aripa PC), care i-a cerut demisia lui Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului, deoarece are probleme cu justiția. Nistor îi amintește lui Tăriceanu că este „cel care a protejat fiecare corupt pe care procurorii au încercat să îl aducă în fața Justiției”. 

" "
" "

Redăm mai jos comunicatul de presă al senatorului Vasile Nistor:

„Am citit cu îngrijorare mesajele pe care dumneavoastră le-aţi lansat ieri la adresa Preşedintelui României şi Justiţiei, constatând nu doar că ignoraţi cu bună ştiinţă realitățile constituționale, ci și că ați transformat instituțiile statului într-un adversar absolut ca urmare a calității de inculpat pe care o aveți în dosarul aflat pe rol, și, foarte probabil, în alte viitoare dosare penale.

Atacurile repetate și nefundamentate la adresa Justiției și a Președintelui României nu pot fi explicate decât prin implicarea în dosarul retrocedărilor ilegale și, având în vedere jocul de imagine pe care îl practicați, probabil și în alte dosare de corupție despre care știți că urmează să iasă la suprafață.

În calitate de coleg senator în camera superioară a Parlamentului, trebuie să vă reamintesc că relația dintre Președintele României și institutițiile din sfera siguranței naționale și a Justiției este una de natură constituțională și este prevăzută explicit de legile statului român. Fără a detalia procedurile, pe care sper că amândoi le cunoaștem, precizez doar că Președinte României este cel care propune directorii SRI și SIE, și care, prin decret prezidențial, numește președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție sau șefii Parchetului General, ai DNA și ai DIICOT. În plus, domnule președinte al Senatului, tot Președintele României este cel care conduce forul suprem din zona siguranței naționale, CSAT.

Așadar, având în vedere rolul său constituțional în numirea oamenilor esențiali din Justiție și zona siguranței naționale, Președintele României nu poate fi acuzat de o ”implicare fățișă și anticonstituțională în știrbirea independenței justiției” .

Dumneavoastră, domnule președinte al Senatului, însă, ca principal promotor al intereselor parlamentarilor corupți, care au găsit întotdeauna un aliat în persoana dumneavoastră, demonstrați o ”implicare” deopotrivă ”fățișă” și ”anticonstituțională” împotriva procesului de justiție. Dumneavoastră, domnule Tăriceanu, sunteți cel care a protejat fiecare corupt pe care procurorii au încercat să îl aducă în fața Justiției, și tot dumneavoastră sunteți cel care le-a promis acelorași corupți locuri eligibile pe listele partidului la viitoarele alegeri. Acesta este și motivul pentru care v-ați opus criteriilor de integritate dorite de cetățeni și de societatea civilă și pe care eu le-am cerut public.

Vorbiți, domnule Tăriceanu, despre o posibilă suspendare a Președintelui României, un gest iresponsabil și nejustificat, care ar avea ca efect declanșarea unei grave crize politice pentru România. În replică, eu fac apel la membrii Senatului, la cei fără dosare penale, să ia act de modul în care protejați corupția prin funcția pe care o dețineți, și să inițieze de urgență procedura parlamentară pentru revocarea dumneavoastră din fruntea Senatului”. 

 

 

" "

1 comentariu la “ALDE explodează: un lider cere REVOCAREA lui Tăriceanu de la Senat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *