Skip to content
Politică

ALDE, gata să primească PNL-işti, în frunte cu Gorghiu? Ce spune un fost secretar de stat / EXCLUSIV

Este Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) pregătită să primească membri ai actualului Partid Naţional Liberal (PNL), în frunte cu Alina Gorghiu? Ce spune un fost secretar de stat din guvernul Victor Ponta.

Cătălin Beciu (vicepreşedinte ALDE şi fost secretar de stat pentru IMM-uri) a declarat, luni, pentru PSnews.ro, că în această formaţiune politică „vine multă lume, pentru că noi suntem singurul partid liberal autentic din România”, dar a precizat că „nu toţi cei care vin sunt automat primiţi în ALDE”.

Solicitat să precizeze pe cine, din actualul PNL, ar primi în ALDE, Beciu l-a nominalizat pe Puiu Haşotti (fost ministru al Culturii în cabinetul Ponta).

„Domnul Haşotti, de exemplu, este un liberal adevărat”, a comentat Cătălin Beciu.

Totuşi, la insistenţele noastre, să ne spună şi alte nume de PNL-işti care ar avea uşile deschise în ALDE, fostul demnitar a răspuns: „Nu mai bine vă spun pe cine NU am primi în ALDE? Pe doamna Roberta Anastase, de exemplu, sigur nu am primi-o. Dup-aia, pe domnul Blaga, pe domnul Mircea Roşca” (considerat drept apropiat al Robertei Anastase – n.r.).

În aceeaşi listă, Cătălin Beciu a inclus-o şi pe Alina Gorghiu, co-preşedinte al noului PNL, acuzând-o de „cinism” şi „demagogie”.

„Nici pe doamna Gorghiu nu am primi-o, din cauza cinismului şi a demagogiei de care a dat şi dă dovadă. PNL e normal să migreze spre ALDE, pentru că noi, ALDE, suntem în creştere, în timp ce PNL, după cum arată şi sondajele, se află în cădere liberă”, a subliniat omul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat ce părere are despre aşa-numitul „decalog al integrităţii”, recent adoptat de PNL, Cătălin Beciu a răspuns că nu a urmărit subiectul. Totuşi, el a subliniat că aspiranţii la partidul condus de către Tăriceanu şi Daniel Constantin trebuie să respecte un decalog pe care însuşi vicepreşedintele ALDE l-a alcătuit, vizaţi fiind în special cei care vor să fie aleşi parlamentari.

„Dar nu numai ei. De pildă, am acolo un punct care întreabă persoana dacă are o casă bine construită şi amenajată ÎNAINTE de începerea mandatului de parlamentar, dacă a călătorit în străinătate, dacă are o maşină nu foarte veche etc., toate astea anterior începerii mandatului legislativ, pentru a ne asigura că nu îşi va cumpăra toate acestea din bani publici, din salariul de deputat sau de senator. Eu, de exemplu, cât timp am fost secretar de stat, nu am călătorit nici măcar o singură dată în străinătate. Călătorisem deja înainte, pe banii mei, câştigaţi din mediul de afaceri”, ne-a mai spus Cătălin Beciu.

Redăm mai jos criteriile formulate de Beciu, aşa cum le-a postat pe Facebook pe 8 decembrie:

„ALDE – Formular candidatura – Parlamentul Romaniei

Pentru a deveni eligibil te rugam sa bifezi raspunsul corect la urmatoarele intrebari :

1) Stii ca ALDE este singurul partid liberal din Romania? DA/NU
2) Poti enunta ideile centrale ce stau la baza principalelor doctrine politice? DA/NU
3) Ai casa in proprietate? DA/NU
4) Tencuita, cu acoperisul bun, tamplarie de calitate, covoare si ceva mobila prin interior? DA/NU
5) Ai casa de vacanta? DA/NU
6) Ai calatorit cu familia in cel putin zece tari straine pana la data completarii formularului?DA/NU
7) Ai masina care sa nu fie mai veche de patru ani?DA/NU
8) In ultimii zece ani ai trait din activitati antreprenoriale fara sa lucrezi la stat mai mult de patru ani? DA/NU ( fac exceptie demnitatile publice obtinute prin vot, nu si cele obtinute prin numire)
9) Ai studii superioare? DA/NU
10) Ai vreo condamnare penala definitiva, ai condus vreo companie care sa fi fost falimentata ori datorezi sume mari de bani? DA/NU

Intrebarile 1,2,8 si 10 sunt eliminatorii. In rest pot fi admise maximum doua raspunsuri incorecte.

Nu-i asa ca ar fi mult mai simplu?
Am obosit sa tot vad aparand pe scena politica oameni cu mari nevoi personale. Sau fanarioti…”

7 comentarii la “ALDE, gata să primească PNL-işti, în frunte cu Gorghiu? Ce spune un fost secretar de stat / EXCLUSIV

  1. Cred ca este normal ca oamenii politici din alte partide sa vrea sa faca parte din ALDE, dar am destula incredere in partid ca nu vor primi pe oricine ci pe cei care au facut ceva cat de cat pentru tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *