Skip to content
Politică

ALDE, în alertă: Guvernul „fanariot” şi DNA atentează la capitalul românesc. „N-aş vrea să fiu tânăr frumos şi liber!”

Un lider al ALDE trage un semnal de alarmă: Noul Guvern „fanariot” (alcătuit din tehnocraţi) şi anchetele DNA atentează la capitalul românesc.

Într-un comunicat trimis, luni, PSnews.ro, vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu acuză „Guvernul fanariot” că acţionează „decisiv în favoarea mediului de afaceri”.

„E drept, a celui străin, că doar nu s-o ocupa de antreprenorii români, cărora nu le-a alocat nici măcar o secţiune pentru IMM-uri, în «progrămelul» de guvernare”, avertizează Beciu.

De cealaltă parte, fostul secretar de stat pentru IMM-uri atrage atenţia că anchetele DNA se concentrează asupra corupţiei din sectorul economic românesc, ocolindu-l pe cel străin, care reprezintă 70% din economia care funcţionează în România.

CITIŢI ŞI: Un om al lui Tăriceanu dă de pământ cu tehnocraţii-„fanarioţi”. Kovesi, comparată cu…

Mai mult: Cătălin Beciu critică judecătorii şi procurorii care se plâng de aşa-zisa „intervenţie” a Parlamentului în „bunul mers” al justiţiei, relevând faptul că parlamentarii, spre deosebire de magistraţi, sunt aleşi, nu numiţi.

„Cum acţionează (Guvernul – n.r.)? Eficient şi coordonat cu instituţiile statului, ca să fie sigur că niciun capitalist român nu va scăpa cu viaţă, astfel încît Fanarul să gaseasca aici un loc curat, fără competitori nedoriţi.

Mai mult de 70 la sută din capitalurile care circulă prin România sunt venite de peste mări şi ţări, asta însemnând că business-ul românesc nu sare de 30 de procente. Ei bine, zice doamna Kovesi, în astea 30 de procente este concentrată toată corupţia din România, că nimeni nu anchetează serios vreun „strategic”. Nu e voie, de la Fanar…

Va place? Mie nu.

Mai este ceva ce mă supără. Justiţia urlă că Parlamentul intervine în „bunul mers”. Dar ea, Justiţia, cum îşi permite să comenteze ce face Legislativul care, spre deosebire de ea, este votat de milioane de români? Pe urmă, corupţia nu trebuie combatută de către judecători şi procurori? Dacă rezultatele au fost atât de proaste, atunci nu ar trebui să plece acasă? Aş putea să mă întreb dacă n-o fi fost şi puţină complicitate, în anii ăştia? A fost, mai mult ca sigur, că n-a fost nicio ţeapă fără hotărâri în favoarea hoţilor şi fără procurori şi instituţii care monitorizau, dar nu făceau nimic, fiindcă aşteptau să vadă dacă furtul este dorit sau nu, de către stăpânii lor.

Tot ea, Justiţia, cum îşi permite să vorbească despre imunitate, câtă vreme are imunitate? Nu ştie nimeni că nu poţi aresta magistraţi fără acordul CSM? Aia ce este, nu imunitate? Poţi lua procurori de pe stradă? Nu. De ce? Aţi ghicit, au imunitate.

Românie, Românie…

Nu ştiu ce-i cu tine, dar mie-mi pare că te minţi. Parcă nu vrei să vezi…

Guvernul ăsta fanariot a venit pentru a se asigura că rămânem piaţă de desfacere. Instituţiile se ocupau deja de asta. Ăsta-i rolul care ne-a fost alocat, de către Germania, ca să nu ne mai pitim după cireş.

Ce au cu noi, nemţii ăştia? Simplu: putem deveni mai puternici decât ei, în 10 ani.

Cum asta? Păi, cu rezerva uriaşă de apă potabilă, cu independenţa energetică, cu gaz şi petrol, cu cel mai mare bazin hidrografic exploatabil, cu păduri nesfârşite, cu producţia agricolă, cu industria, cu zootehnia şi piscicultura, cu minereuri şi, mai important decât orice, cu resursa umană.

Însă, dacă le mai înghiţim mult preşedinţii şi guvernele, putem să uităm orice şansă de a avea un viitor prosper.

Ştiţi ce n-aş vrea să fiu astăzi? Tânăr frumos şi liber.

Tinerii ăştia, pe fondul unei drame uriaşe, adevărată, traumatizantă, au distrus eforturile generaţiei mele, pierzându-şi reperele şi lăsându-se îmbătaţi de puterea iluzorie dată de ocuparea unei pieţe.

Am fost şi eu în piaţa aia, cu generaţia mea, în momente mult mai grave, istorice. Nu ne-am pierdut capul şi ne-am luptat pentru libertate, nu pentru procuratură, servicii, salam de vară şi adidaşi cu clape.

Am fost şi acum. Mai bine stăteam acasă…

Noi am împins România înainte.

Acum a fost altceva…” detaliază Cătălin Beciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *