Skip to content
Politică

ALDE își pregătește omul pentru AEP. Trei nume sonore favorite EXCLUSIV SURSE

botosaninews.ro

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) își pregătește omul pentru numirea în calitatea de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP).

Reglementatorul electoral se află într-o situație de interimat la nivelul conducerii încă de la mijlocul lunii noiembrie 2016, când Ana-Maria Pătru (președintele de atunci al AEP) a fost arestată într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

" "

Acum, sursele PSnews.ro arată că negocierile din coaliția PSD-ALDE i-au dat partidului lui Călin Popescu-Tăriceanu dreptul de a propune un om pentru preluarea șefiei AEP. În acest moment, cei trei favoriți sunt foștii senatori Daniel Barbu, Nicolae Nasta (co-președinte executiv, respectiv co-secretar general) și Ciprian Rogojan.

De altfel, Daniel Barbu este în cărți și pentru numirea în funcția de director al Institutului Cultural Român (ICR), după ce altă persoană vehiculată pentru acest post – ex-senatorul PSD Georgică Severin – a fost deja numită de către Guvern în Consiliul de Administrație (CA) al TVR.

DETALII AICI: N-a avut noroc de felia cea mare. Fost senator PSD, propus doar la TVR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *