Skip to content
Politică

ALDE îşi sabotează singurul candidat valabil. Tăriceanu ar trebui să intre în cursa pentru Bucureşti EXCLUSIV (FOTO)

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pare să îşi saboteze singurul candidat valabil în Capitală. De ce ar trebui co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu să intre în cursa pentru Bucureşti.

Începem cu un fapt: până în prezent, partidele mari şi-au terminat de desemnat candidaţii pentru primăriile bucureştene. Mai notorii, mai anonimi, dar au fost desemnaţi.

ALDE am văzut cu toţii că vrea să joace un rol serios pe scena politică: a dat al doilea om în stat (preşedintele Senatului), iar partidul însuşi, în ansamblul lui, susţine un discurs anti-sistem care îl propulsează în sondaje. În ciuda acestui fapt, formaţiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin nu şi-a anunţat, până acum, candidaţii decât la două sectoare: 1 şi 3. La Sectorul 1, este Laura Chiriac. La Sectorul 3, a fost desemnată Elena Petrescu. Aceasta nu a atras atenţia presei decât prin ipostaza nu tocmai inspirată în care a fost surprinsă de un fotograf oficial al partidului. Pentru că să ne înţelegem: poza de mai jos a fost trimită redacţiilor chiar de către ALDE, însoţind comunicatul de rigoare.

CITIŢI ŞI: Este OFICIAL: Pe cine susţine ALDE pentru Primăria Sectorului 3 FOTO

Astfel, Laura Chiriac este nevoită nu doar să se lupte cu contracandidaţii ei din Sectorul 1, ci şi să înfrângă nevolnicia propriului partid. În acest context, ALDE îşi dă singură foc la valiză, îngreunând situaţia singurului candidat verosimil pentru Bucureşti.

Mai puneţi la socoteală faptul că Tăriceanu nu se implică nicidecum pe cât ar putea şi pe cât ar trebui în campania ALDE pentru Capitală şi veţi avea imaginea completă a dezastrului.

Date fiind cele de până acum, ne rămâne doar să punem o întrebare esenţială: nu cumva ar fi mai bine ca însuşi Călin Popescu-Tăriceanu să candideze pentru Primăria Capitalei, materializând, astfel, zvonurile din ce în ce mai insistente pe această temă? Ar fi singura speranţă pentru ALDE să găsească o cale prin hăţişurile campaniei electorale – şi încă unele care se anunţă deloc confortabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *