Skip to content
Politică

ALDE, replică pentru Victor Ponta: „O simplă întrebare – Dacă nu votează guvernul Orban, o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?!”

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, îl taxează dur pe Victor Ponta, după ce acesta a spus că Tăriceanu se întoarce în tabăra PNL, prin votarea Guvernului Orban, și că e incertă susținerea candidatului independent Mircea Diaconu.

Vosganian îi amintește liderului Pro România că el nu face altceva decât să susțină PSD în fruntea României prin sabotarea Executivului PNL, scrie b1.ro.

Totodată, acesta precizează că Diaconu rămâne prezidențiabilul ALDE.

Am o simplă întrebare pentru Victor : urmând același raţionament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează guvernul Orban, o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?!

Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcția de președinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu ştiu dacă mai avem acelaşi candidat la preşedinţie ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, si, în consecinţă, protecţia oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiaşi adversari politici„,  a scris Vosganian pe Facebook.

Liderul ALDE aduce clarificări și în privința cotei unice.

Cât despre anul de graţie 2005 când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% şi se încheia la 40%. Îl rugăm pe dl Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu şi cam la cât.”, a scris Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *