Skip to content
Politică

ALDE spune că nu a fost contactat până acum de premierul desemnat pentru discuţii despre formarea majorităţii

Inquam Photos / Octav Ganea

ALDE precizează, luni seara, că nu a fost contactat încă de premierul desemnat în vederea unor discuţii privind programul de guvernare pe care îl propune şi formarea unei majorităţi pentru învestirea Cabinetului său de miniştri.

„Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE precizează că, până la această oră, premierul desemnat Florin Vasile Cîţu nu a contactat conducerea partidului în vederea unor discuţii privind programul de guvernare pe care îl propune şi formarea unei majorităţi pentru învestirea Cabinetului său de miniştri. Mesajele transmise, prin intermediari fără rol politic oficial în acest dialog, nu pot fi considerate ca exprimând o intenţie serioasă privind discuţii pentru obţinerea susţinerii Guvernului Florin Cîţu”, se arată într-un comunicat transmis către agerpres, de ALDE.

Conducerea ALDE, conform sursei citate, îşi exprimă „disponibilitatea de a-l primi pe premierul desemnat Florin Cîţu pentru a-şi prezenta echipa guvernamentală şi programul de guvernare propus”.

„ALDE doreşte să afle care sunt intenţiile premierului desemnat Florin Cîţu în privinţa politicii referitoare la pensii şi salarii, dar şi care sunt priorităţile guvernamentale privind infrastructura şi investiţiile”, precizează comunicatul citat.

Liberalii au început luni negocierile cu partidele politice parlamentare în vederea constituirii unei majorităţi pentru susţinerea Cabinetului Cîţu.

Vinerea trecută, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Câţu este propunerea lui Lucian Heiuş la Ministerul Finanţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *