Alec Baldwin, la tribunal în calitate de acuzat pentru accidentul mortal produs pe platoul filmului ”Rust”

Sursă foto: X

Actorul Alec Baldwin a ajuns marţi la tribunalul din Santa Fe, New Mexico, pentru a fi judecat sub acuzaţia de omor prin imprudenţă, după focul de armă care a dus la moartea regizoarei de imagine a filmului western „Rust”, transmite AFP.

Procesul urmează să dureze aproximativ 10 zile urmând să ofere o încheiere acestei drame care se derulează din octombrie 2021 şi pentru care actorul în vârstă de 66 de ani riscă până la 18 luni de închisoare.

Actorul repeta pentru o scenă în octombrie 2021 folosind un revolver care ar fi trebuit să fie încărcat cu gloanţe oarbe. Unul dintre gloanţe era însă real, iar filmările au luat o turnură tragică după ce un foc de armă a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Specialista în arme a filmului, Hannah Gutierrez-Reed, a fost deja condamnată în aprilie la 18 luni de închisoare pentru rolul jucat în acest accident. Ea a făcut apel la această condamnare.

Ea ar fi fost cea care a plasat glonţul real în replica pistolului de epocă folosit de Baldwin. Procuratura a criticat neglijenţa sa extremă, care a dus la „eşecuri constante de securitate” pe platoul de filmare.

Neexperimentată, tânăra a lăsat armele nesupravegheate şi nu s-a asigurat că gloanţele din revolver erau cu adevărat oarbe, încălcând protocoalele industriei cinematografice.

Alec Baldwin a explicat de mai multe ori că a fost asigurat că arma este inofensivă şi neagă că a apăsat pe trăgaci. Avocaţii săi au depus numeroase contestaţii pentru a încerca să anuleze procedura, dar în zadar.

Însă acuzarea nu a putut stabili modul în care muniţie adevărată – în principiu interzisă – a ajuns pe platoul de filmare. În cadrul anchetei Alec Baldwin a fost acuzat că s-ar fi comportat neobişnuit pe platourile de filmare.

„Presiunea domnului Baldwin asupra echipei de pe platourile de filmare a compromis în mod regulat siguranţa”, au rezumat procurorii în documentele instanţei, denunţând un actor care „ţipa în mod regulat” la toată lumea şi care dorea să termine filmul mai repede.

Baldwin, care neagă că ar fi apăsat pe trăgaci, „a minţit în mod flagrant în legătură cu comportamentul” său de pe platoul de filmare, au afirmat procurorii. În primul său interogatoriu la Poliţie, actorul nu a afirmat că arma s-ar fi descărcat de una singură: această naraţiune a fost dezvoltată de el abia mai târziu, în timpul unui interviu televizat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: