Skip to content
Politică

Alegerea primarilor. Înfrângere de etapă pentru PNL. Gorghiu își jelește propria greșeală

ExpressPress.ro

Partidul Național Liberal (PNL) a suferit luni o înfrângere de etapă în ceea ce privește regula de alegere a primarilor. Vedeți mai jos cum fosta șefă a liberalilor Alina Gorghiu își jelește propria greșeală.

Comisia juridică a Senatului a adoptat luni, cu şase voturi „pentru” (PSD şi ALDE), 4 voturi „împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (UDMR), un raport de respingere a iniţiativei PNL de alegere a primarilor în două tururi, aşa cum era până în 2008, scrie News.ro.

Raportul de respingere a iniţiativei PNL de către comisia juridică va fi comasat cu un raport identic al comisiei de administraţie şi urmează să fie trimis plenului Senatului pentru dezbatere şi vot final. Termenul de adoptare tacită se împlineşte pe 24 octombrie, iar forul decizional va fi Camera Deputaţilor.

În dezbaterile din Comisia juridică a Senatului, senatorul PNL Alina Gorghiu a dat vina pe fostul premier Dacian Cioloş pentru faptul că nu s-a revenit la alegerea primarilor în două tururi. Da, ați citit bine: este vorba despre același Cioloș pe care PNL-ul Alinei Gorghiu îl susținea emfatic în decembrie 2016 pentru un nou mandat la Palatul Victoria, afișându-se cu el la mitingul electoral din București.

„Din nefericire, a fost un Cioloş care n-a fost de acord să-şi asume ordonanţă de urgenţă la momentul respectiv. Poate nu era cazul, poate era cazul …Din nefericire nu s-au găsit alte pârghii la acel moment pentru a impune alegeri în două tururi”, s-a plâns senatorul de Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *