Skip to content
Internațional

Alegerea unui nou premier în Marea Britanie nu va modifica acordul de retragere – purtător de cuvânt al CE

theflagshop.co.uk

Alegerea unui nou premier în Marea Britanie nu va modifica acordul de retragere încheiat între Uniunea Europeană şi premierul demisionar Theresa May, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de Reuters.

În acelaşi timp, întrebat în legătură cu angajamentul anunţat de Boris Johnson, candidatul favorit la succesiunea Theresei May, de a nu plăti miliardele datorate bugetului comunitar, purtătorul de cuvânt a menţionat că „toată lumea ştie ce se află pe masa” discuţiilor. Aceste lucruri „s-au aprobat de către toate statele membre şi alegerea unui nou premier nu va schimba parametrii„, a subliniat purtătorul de cuvânt, economica.net.

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a indicat că va refuza să achite „factura de divorţ” a Marii Britanii către Uniunea Europeană, în valoare de 39 de miliarde de lire sterline, dacă aceasta din urmă nu va accepta condiţii mai bune privind retragerea britanică. „Prietenii şi partenerii noştri trebuie să înţeleagă că banii vor fi păstraţi până când vom avea mai multă claritate cu privire la drumul pe care să mergem„, a explicat Johnson, un înfocat adept al Brexitului, într-un interviu apărut în Sunday Times.

Theresa May a demisionat oficial vineri din funcţia de lider al Partidului Conservator şi, implicit, din cea de prim-ministru, ca urmare a eşecului ei de a convinge Camera Comunelor să accepte acordul privind Brexitul pe care l-a convenit cu Bruxelles-ul, ceea ce a condus la amânarea retragerii Regatului Unit din UE până pe 31 octombrie. Ea va rămâne în funcţie până la alegerea succesorului său, aşteptată în a doua parte a lunii iulie.

În cursa pentru succesiunea Theresei May la conducerea Partidului Conservator s-au înscris oficial luni zece candidaţi, Boris Johnson fiind considerat favorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *