Skip to content
Politică

Alegeri 2009. Geoană: A existat un rezervor de CNP-uri la dispoziţia autorităţilor!

www.jurnalistii.ro

Mircea Geoană a declarat duminică seara, la Antena 3, referitor la alegerile prezidenţiale din 2009, că cel de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu este „ilegitim”, existând indicii cu privire la un demers coordonat şi organizat de fraudare şi de influenţare a scrutinului.

Mai mult, fostul social-democrat a ţinut să precizeze că în PSD a existat „coloana a cincea a lui Băsescu”.

„A existat coloana a cincea a lui Băsescu în PSD(…)Cred că a existat o acţiune coordonată, spun cu toată rezerva faptului că corb la corb nescoţându-şi ochii, dovezile după atâţia ani de zile sunt cel mai greu de obţinut, dar cred că nu a existat instituţie a statului român care să aibă de-a face direct sau indirect cu alegerile, să nu fi fost implicată”, a precizat Mircea Geoană.

Fostul social-democrat a mai spus că deţine informaţii potrivit cărora s-ar fi creat „un rezervor de CNP-uri” în rândurile populaţiei de etnie romă, în favoarea lui Traian Băsescu.

„Unii spun, de exemplu, că faimoasa întâlnire din septembrie 2009 cu salba de galbeni primită de la liderii romi a avut în spate nu doar un business al fratelui preşedintelui cu unii reprezentanţi, ci faptul că s-a decis ca un număr important de cetăţeni de populaţie romă care nu aveau CNP-uri, cu sutele de mii, să fie introduşi în sistem. Unii spun că a fost de fapt bufferul de unde s-a făcut diferenţa. Nu s-a dat tuturor, dar a existat un rezervor de CNP-uri la dispoziţia autorităţilor, care puteau fi folosite. Nu spun că s-a întâmplat, dar informaţii în acest sens există”, a subliniat Geoană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *