Skip to content
Politică

Alegeri 2009. Parchetul General ia atitudine: cere documente de la AEP

jurnalistii.ro

Procurorii de la Parchetul General au cerut de la Autoritatea Electorală Permanentă mai multe documente cu privire la alegerile prezidențiale din 2009,potrivit postului de televiziune Digi 24.

Parchetul General s-a autosesizat după dezvălurile lui Dan Andronic despre alegerile din 2009, și a deschis un dosar penal in rem pentru a cerceta ”suspiciuni legate de procesul electoral”. Faptele cercetate sunt abuz în serviciu şi falsificarea actelor electorale. Dan Andronic a declarat, în exclusivitate, la Realitatea Tv, că în opinia sa, procurorii au ceva indicii dacă au decis să ancheteze alegerile.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a precizat, imediat după anunțul Parchetului, că el a cerut o anchetă încă din prima zi după dezvălurile lui Dan Andronic.

Parchetul General a postat pe site-ul instituţiei un comunicat de presă în care anunţă deschiderea dosarului penal, întrucât  există ”suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege”:

„În cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2017, la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege. În cauză se efectueză cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *