Skip to content
Politică

Alegeri 2009, Statul Paralel și porcii tăiați. Cătăniciu îi desființează pe Băsescu și Ponta EXCLUSIV

ziardecluj.ro

Avocatul și deputatul de Cluj Steluța Cătăniciu (vicepreședinte al ALDE și al Comisiei juridice din Camera Deputaților) a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a dat verdicte tăioase cu privire atât la alegerile din 2009, cât și la celebrele tăieri de porci din două case conspirative ale SRI, despre care a vorbit Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

Politicianul (vicepreședinte al Comisiei parlamentare comune ce anchetează prezidențialele din 2009) l-a criticat pe fostul președinte al României Traian Băsescu, în contextul declarațiilor făcute joi în fața comisiei de către Doru Paraschiv (fost colonel de contrainformații militare), potrivit cărora actualul lider al PMP ar fi fost conștient de toate manevrele din acea perioadă.

DETALII AICI: Comisia alegeri 2009. Fost colonel acuză: Băsescu este conștient de toate aceste manevre!

„În primul rând, nu cred că mai este un secret pentru nimeni faptul că Traian Băsescu a fost timp de două mandate beneficiarul statului paralel pe care el însuși l-a creat. Iar bătălia care a început spre sfârșitul mandatului între Traian Băsescu și sistemul creat de el n-are nimic de a face cu democrația și cu statul de drept. Ce a spus domnul colonel în fața comisiei speciale astăzi este un lucru pe care îl bănuiam toți și care – evident – urmează a fi dovedit prin mărturii și prin diverse alte probe, care, coroborate, pot să ducă înspre acest rezultat”, a declarat Steluța Cătăniciu pentru PSnews.ro.

Întrebată cum i se pare faptul că Băsescu spune că nu știe nimic ori de câte ori este confruntat cu diverse dezvăluiri despre așa-numitul „Stat Paralel” din vremea mandatelor lui, Cătăniciu a răspuns tăios: „Dânsul poate să susțină ce dorește; depinde cine îl crede pe Traian Băsescu sau cine îl MAI crede. Pentru că a existat o perioadă în care l-au crezut mulți români. Este evident că dânsul a creat acest Stat Paralel – «mafiot», cum îl numește dânsul (sigur: după ce și-a terminat mandatele) – în acest scop: de a-și elimina adversarii politici și de a deține toată puterea în România”.

Nici actualul șef de stat nu a scăpat de criticile deputatului ALDE, parlamentarul jurist opinând că „raportarea președintelui Klaus Iohannis este una singură: doar la statul acesta paralel; în niciun caz la statul de drept care ar trebui să fie țara al cărei președinte este”.

Mai mult: Steluța Cătăniciu și-a exprimat revolta față de criticile lui Klaus Iohannis la adresa liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Amintim că Iohannis l-a calificat drept „puțin obsedat” pe Tăriceanu, după recentele atacuri ale acestuia la adresa lui.

CITIȚI ȘI: UPDATE Iohannis, nemulțumit de proiectele lui Toader. Ce spune despre răspunderea magistraților

„Nu cred că este un limbaj de președinte limbajul pe care îl folosește în ultimul timp președintele Klaus Iohannis. Ba mai mult: să-i spui președintelui Senatului României «obsedat» denotă un limbaj de manelist, nu de președinte al unei țări membre a Uniunii Europene”, a tunat Cătăniciu.

Ultimul subiect discutat cu vicepreședintele ALDE s-a referit la porcii care ar fi fost tăiați în 2012 și 2013 de șefii din acel moment ai SRI (George Maior și Florian Coldea) împreună cu diverși politicieni (Victor Ponta, Liviu Dragnea, Sebastian Ghiță), cu sociologul Vasile Dîncu, precum și cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Dacă e adevărat, nu poate să-mi lase decât impresia unei situații «de porc» (cu ghilimelele de rigoare). Noi, cei de la ALDE, putem purta discuții confortabile cu privire la acest subiect, pentru că președintele Călin Popescu-Tăriceanu nu a participat la astfel de evenimente. Deci pentru noi, cei de la ALDE, este confortabilă discuția referitoare la tăiatul porcului, având în vedere că domnul Tăriceanu nu a participat la un asemenea eveniment. Din câte am înțeles eu, din ieșirile publice ale domnului Dragnea, dânsul a negat acest lucru. Între Victor Ponta și Liviu Dragnea, îl cred pe domnul Dragnea – evident”, a încheiat Steluța Cătăniciu.

1 comentariu la “Alegeri 2009, Statul Paralel și porcii tăiați. Cătăniciu îi desființează pe Băsescu și Ponta EXCLUSIV

  1. Hopa si toapa lui motocicleanu! Duduie taci dracului ca habar nu ai, numai prostii debitezi la fel ca si malai mare de motocicleanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *