Alegeri 2024: AEP recrutează experți electorali

Sursa foto: Facebook - Autoritatea Electorală Permanentă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat un apel de recrutare pentru experți electorali la alegerile prezidențiale și parlamentare de la finalul acestui an. Persoanele care vor trece criteriile de selecție și vor fi președinte sau locțiitor al biroului electoral al unei secții de votare din țară vor primi o indemnizație de 4.270 de lei.

Experții electorali, cei care pot ocupa funcțiile de președinte ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitori, sunt esențiali pentru buna desfășurare a procesului electoral. Procedura de recrutare include parcurgerea unei etape de examinare, care va evalua competențele și cunoștințele candidaților în domeniul electoral. Cei care vor obține rezultatele necesare vor avea oportunitatea de a deveni experți electorali în cadrul alegerilor din acest an.

Pentru a deveni expert electoral trebuie să parcurgi patru pași simpli.

  1. Descarcă cererea de admitere de pe site-ul AEP
  2. Completează cererea cu datele din actul de identitate, datează, semnează olograf și anexează actele solicitate (diploma ultimelor studii absolvite, copia actului de identitate, declarația de confidențialitate)
  3. Scanează sau fotografiază și trimite prin e-mail, la adresa expert@roaep.ro cererea însoțită de documentele solicitate sau depune-le personal la AEP
  4. Participă la examen, promovează și, după emiterea în Corpul experților electorali, ești expert electoral

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: