Birourile electorale predau judecătoriilor toate materialele utilizate în procesul electoral

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 – Municipiul Bucureşti a transmis, miercuri, detalii despre procedurile care trebuie urmate pentru preluarea în siguranţă a tuturor documentelor şi materialelor folosite în procesul electoral. Acestea trebuie să ajungă la judecătorii şi vor fi transportate sub pază militarizată, asigurată de jandarmi.

”Birourile electorale de circumscripţie de sector al Municipiului Bucureşti vor preda pe bază de proces-verbal, materialele utilizate pe parcursul alegerilor locale judecătoriilor în căror rază teritorială funcţionează”, a transmis, miercuri, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 – Municipiul Bucureşti.

Sursa citată a precizat că se vor preda: patru saci distincţi cu buletinele de vot întrebuinţate şi necontestate, grupate pe competitori electorali, buletinele de vot neîntrebuinţate şi anulate pentru alegerea primarului, consiliului local, consiliului judeţean/primarului general al Municipiului Bucureşti, un sac cu listele electorale utilizate la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, ştampilele cu menţiunea VOTAT 09.06.2024, timbrele autocolante rămase neutilizate, celelalte formulare şi procese-verbale folosite în procesul electoral pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi alte materiale utilizate în secţia de votare – tuşiere, hârtie albă, pixuri, declaraţii date de alegători etc.

”De asemenea, sacul cu materialele de la alegerile europarlamentare (buletinele de vot neutilizate şi anulate; buletine de vot valabil exprimate întrebuinţate şi necontestate, grupate pe competitori electorali; orice alte materiale utilizate în secţia de votare) va fi predat, pe bază de proces verbal, de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, direct reprezentantului judecătoriei în a cărei rază teritorială a funcţionat secţia de votare şi care se află la sediul biroului electoral de sector, conform prevederilor Legii nr.33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai transmis sursa citată.

Biroul Electoral Bucureşti a mai precizat că, începând de miercuri, materialele rezultate în urma procesului electoral vor fi preluate de la sediul Biroului electoral de circumscripţie electorală de sector, sub paza efectivelor de jandarmi, pentru a fi depozitate în spaţiul asigurat în acest scop judecătoriilor din circumscripţia Tribunalului Bucureşti, pentru depozitarea acestora, în considerarea dispoziţiilor HG nr.947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: