ALEGERI 2024 – Circulară a BEC şi AEP referitoare la suspendarea procesului electoral

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, au transmis, marţi, o circulară cu privire la suspendarea procesului electoral, precizînd că este o procedură excepţională, neprevăzută de legislaţie. Potrivit celor doi, la reluarea operaţiunilor, procesul trebuie derulat neîtrerupt până la finalizare.

Preşedintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, au transmis, marţi, o circulară către Birourile Electorale de Circumscripţie Judeţeană şi Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti referitoare la suspendarea procesului electoral.

“Precizăm că suspendarea activităţii de predare a materialelor rezultate în urma procesului electoral şi a activităţii de centralizare a rezultatelor constituie o procedură excepţională, neprevăzută de legislaţia electorală.  Astfel, dacă aceste activităţi au fost deja suspendate la nivelul unor circumscripţii în cursul zilei de 10.06.2024, vă rugăm ca, la reluarea operaţiunilor, activitatea să o desfăşuraţi neîntrerupt până la încheierea procedurilor de centralizare a rezultatelor”, le-au transmis preşedintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, preşedinţilor Birourilor Electorale de Circumscripţie Judeţeană şi Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti.

Luni seară, procesul electoral a fost suspendat în 22 de judeţe, din cauza oboselii, a volumului mare de voturi care rămăseseră de preluat şi din cauza caniculei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: