Alegeri 2024. CNA a adoptat deciziile de desfăşurare a campaniei electorale

Sursă foto: Facebook/ CNA - Consiliul Național al Audiovizualului

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat, joi, deciziile privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale din anul 2024 pentru alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui României.

Una dintre modificările dezbătute a fost cea privind interzicerea sponsorizării emisiunilor de dezbatere şi informative.

„În principal, nu au fost făcute modificări. Au rămas la fel. Am încercat să facem puţin mai clare definiţiile tipurilor de emisiuni electorale care se fac în campanie. În privinţa emisiunilor de ştiri şi de dezbateri este foarte clar că acelea nu pot fi sponsorizate. Cred că astfel de precizări s-au mai regăsit în decizii anterioare, în diferite tipuri de alegeri”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CNA, Monica Gubernat.

Deciziile vor fi postate pe site-ul CNA, după publicarea în Monitorul Oficial.

În aceeaşi şedinţă, CNA a dat undă verde unei solicitări a Autorităţii Electorale Permanente referitoare la o campanie de difuzare în media audiovizuale a unor spoturi privind alegerile parlamentare şi prezidenţiale din toamna acestui an.

Acestea precizează că:

„La alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024 ai drept de vot dacă eşti cetăţean român şi ai împlinit 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv. În ziua alegerilor, votarea începe la ora 7,00 şi se încheie la ora 21,00. În străinătate se poate vota începând de sâmbătă, 30 noiembrie, între orele 7,00 şi 21,00. Pentru a vota, trebuie să prezinţi un act de identitate valabil în ziua alegerilor. La alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor votezi la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde ai domiciliul ori reşedinţa. Dacă în ziua alegerilor te afli în altă localitate din cadrul aceleiaşi circumscripţii electorale unde ai domiciliul sau reşedinţa poţi vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia. Dacă ai domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, poţi vota la orice secţie de votare organizată în străinătate, sau prin corespondenţă, dacă te-ai înregistrat cu această opţiune pe portalul www.votstrainatate.ro. Vizitează-ne pe www.roaep.ro. Alege! Ai încredere în alegerile tale. O campanie realizată de Autoritatea Electorală Permanentă”;

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: