Alegeri 2024: premierul confirmă negocieri PSD – PNL pentru liste comune

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă/ Sursa: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, aflat marți în vizită de lucru la lotul 3 – parte din Autostrada Focşani – Bacău (A7), a confirmat că poartă discuții cu liderul PNL, pentru elaborarea unor liste comune de candidați la alegerile locale și parlamentare. „Facem politică”, a subliniat premierul, adăugând: „Eu cred că şi PSD şi PNL am adus o stabilitate în România”.

Social-democratul a reamintit, de asemenea, cum au ajuns cele două partide, PSD și PNL, să formeze guvernul.

„N-aș vrea să vă reamintesc contextul, când a intrat Partidul Social Democrat la guvernare, eram în plină criză socială și era o incoerență guvernamentală acută. Da, ăsta este adevărul, nu pot să și nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei”, a subliniat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă o candidatură comună implică și alegerile prezidențiale și a răspuns ironc:

„Eu aș merge și la Comisia Europeană să avem candidat comun”.

După reuniunea Consiliului Politic Național al PSD, din 2 septembrie, premierul a fost întrebat dacă se prefigurează liste comune la alegerile din 2024, iar atunci a răspuns că va discuta cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.
Pe 4 septembrie, liberalul Nicolae Ciucă excludea listele comune cu PSD, la alegerile de anul viitor. În prezent, nu există nicio „proiecție de Coaliție”, a spus Ciucă, după ședința Biroului Politic Național al partidului.

Scenariul lui Andrei Caramitru pentru Primăria Capitalei

Invitat la Puterea Știrilor, antreprenorul Andrei Caramitru, a spus, luni, că în opinia sa, dacă ar fi în rolul lui Marcel Ciolacu, ar face alianță cu PNL pentru Primăria Capitalei și ar candida la rolul de Primar General, iar de acolo ar accede cu șanse la președinția României.

„(…) e posibil să vedem chiar pe Ciolacu să candideze (la primăria Capitalei, n. red.). Păi ar fi smart pentru el. Dacă (…) ar face treaba asta, face două lucruri. Unu (…), ar veni clar ca liderul coaliției PSD-PNL, inclusiv electoral validat  (…).

Caramitru crede că astfel, Ciolacu și-ar securiza poziția de lider PSD, iar partidul ar avea de câștigat.

„(…) cumva se securizează (…) la șefia PSD-ului și după aia poate să candideze de acolo la președinție. (…) mai degrabă l-aș pune pe Geoană să candideze la președinție. Eu sunt securizat la nivel de PMB și după aia mă pune Geoană pe mine prim-ministru și îmi pun omul de mâna mea dreaptă și controlez și guvernul, și primăria și și guvernul, și primăria”, arată scenariul dezvoltat de Caramitru.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL