Skip to content
Puterea Știrilor Video

Alegeri, chiar și în stare de urgență? Sociologul Bruno Ștefan: Cu mască, cu verificări, cu termoscanare, se pot ține

Facebook

Invitat la ”Puterea Știrilor”, sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, s-a arătat convins de faptul că alegerile locale se vor ține la 27 septembrie, chiar dacă am reintra în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Până la alegeri mai sunt două luni și ceva, deci chiar dacă am reintra în stare de urgență alegerile se pot ține, cred eu.

" "
" "

Partidele au intrat în linie dreaptă cu pregătirea alegerilor, cu selectarea candidaților, cu analiza sloganelor, afișelor, mesajelor, va fi o campanie altfel decât a fost până acum”, a declarat Bruno Ștefan, la ”Puterea Știrilor”.

Sociologul este, însă, sceptic în privința prezenței la urne, în condițiile în care cazurile de infectare cu noul coronavirus sunt în creștere de la zi la zi.

”Veți vedea că vor intra foarte puțini în secție, cu mască, cu verificări, cu termoscanare, în așa fel încât prezența la vot va fi mai scăzută. Iar campania asta va fi și ea diferită, pentru că ea se va derula într-un mediu virtual. 

O să încerce prin sms-uri, pe telefoane, dar nu va mai fi campania din casă în casă, așa cum am fost obișnuiți, ceea ce o să pară că este un alt joc față de cel pe care îl știam până acum, unde să-i vezi pe oameni că vin, că promit, va fi o altfel de campanie electorală”, a adăugat Bruno Ștefan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *