Skip to content
Politică

Alegeri Cluj 2020: Nasra, anunț neașteptat despre candidatul PSD. Rechizitoriu anti-Boc în 65 de puncte EXCLUSIV

ariesnews.ro

Deputatul Gabriel-Horia Nasra – președintele PSD Cluj – a acordat duminică o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut un anunț neașteptat despre candidatul Partidului Social Democrat în 2020 la Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Înainte să vă prezentăm afirmațiile parlamentarului legate de alegeri, trebuie să vă spunem că același politician ne-a trimis un document în care inventariază 65 de promisiuni nerealizate ale actualului primar PNL Emil Boc. Printre acestea se numără amânarea realizării unei linii de metrou, slaba absorbție a fondurilor europene și întârzieri la proiecte bazate pe bani de la UE, haos în ceea ce privește asfaltarea străzilor, abandonarea tunelului subteran care să traverseze orașul, starea parcărilor, locuințe pentru tineri și nu numai, campusul studențesc, căminul de bătrâni, reabilitarea Turnului Pompierilor și a Băilor Someșeni, trecerea cablurilor în subteran etc. Găsiți AICI documentul amintit.

„Emil Boc nu are nicio realizare concretă din 2012 încoace. El încă trăiește din defunarizarea orașului. Practic, universitățiile, IT-ul și lumea medicală a Clujului au dezvoltat orașul în ultimii ani. Domnul Boc a fugit și de responsabilitatea identificării unei soluții cu privire la depozitarea gunoaielor – o situație care poate transforma orașul într-un Napoli românesc. De asemenea, nici problema traficului nu a fost rezolvată, toamna Clujul fiind blocat. Pe scurt: primarul Emil Boc este plafonat administrativ și nu are soluții pentru Clujul milionului de locuitori”, a comentat Nasra.

În altă ordine de idei: l-am întrebat pe Horia Nasra dacă se gândește să îl contracandideze pe Emil Boc în alegerile locale din 2020, având în vedere că în mod normal liderul unei filiale județene este cel care își asumă un asemenea demers. În replică, PSD-istul a precizat că nu exclude o asemenea ipoteză, sugerând că principala promisiune va fi realizarea unei linii de metrou în Cluj-Napoca.

„Nu exclud nicio variantă. Cu siguranță, atât eu, cât și tânăra echipă de conducere a PSD Cluj vom sprijini membrii PSD care se luptă cu mafia gulerelor albe din județul Cluj și cu cei care au patronat toate înțelegerile pe sub masă și toate fărădelegile din municipiu și din județ: de la groapa de gunoi până la alte afaceri cu iz penal. Aici e un sistem bine închegat”, a tunat Nasra.

Pe de altă parte, Horia Nasra a dat de înțeles că Emil Boc ar putea fi reales cu sprijinul Uniunii Salvați România (USR).

„Acum, la nivel local, eu simt un ușor blat între PNL și USR, pentru că în ultimii doi ani nu am văzut ca USR-ul să facă opoziție. Liderii USR acum se ocupă exclusiv să facă opoziție PSD-ului la nivel național. Există probabil o înțelegere ca să-l susțină pe domnul Boc la primărie, iar asta i-ar spori șansele. Însă având în vedere că noi ne-am propus să avem un candidat propriu din partea PSD (ceea la ultimele două alegeri n-am avut: în 2012, când eram în USL, l-am susținut pe Marius Nicoară, de la PNL, apoi în 2016 am susținut un independent – pe Octavian Buzoianu), eu cred că se va crea o emulație în organizație. Partea cea mai bună este că vom veni din timp cu un proiect pentru comunitate, nu cu 2 luni înainte de alegeri. Unul dintre aceste proiecte este introducerea metroului în Cluj, despre care vorbim de multă vreme”, a încheiat social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *