Skip to content
Politică

Alegeri cu scandal, decizii contradictorii la BEC. Barbu Mateescu: ”Nu poți să faci o renumărare completă pentru orice suspiciune”

Facebook/Barbu Mateescu

Contactat de PS News, sociologul Barbu Mateescu susține că diferențele de interpretare ale Birourilor Electorale în cele două contestații de la sectoarele 1 și 5 – respectiv renumărarea voturilor în Sectorul 5 și respingerea renumărării în Sectorul 1 -, au legătură cu argumentele prezentate de cele două tabere.

„Cred că are de a face cu argumentele care au fost aduse de fiecare contestație, deci situațiile sunt diferite și e foarte posibil ca datele prezentate să fie foarte diferite, adică argumentele celor care au dorit ca renumărarea să fie diferită. 

În general, în situații de genul acesta există niște norme, nu aș spune chiar legi, care arată ce și cum. Nu poți să faci o renumărare completă pentru orice suspiciune, poți să faci atunci când situația este extrem extrem de strânsă, deci cred că lucrurile sunt destul pe linie acum”, a spus Barbu Mateescu pentru PS News.

Biroul Electoral Central a respins, cu 12 voturi ”împotrivă” și 5 voturi ”pentru”, renumărarea voturilor din sectorul 1. Astfel, candidatul USRPLUS, Clotilde Armand, este oficial noul primar al Sectorului 1.

S-au pronunțat pentru renumărarea voturilor reprezentanții în BEC ai PSD, PMP, ALDE și PRO România, au mai explicat sursele citate.

De asemenea, Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 5 a admis sesizările PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianţei USR PLUS şi Asociaţiei Pro Rom Europa privind renumărarea buletinelor de vot din secţii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *