Skip to content
Politică

Alegeri cu scântei la PNL Iași. Ludovic Orban: Unde nu-i cap, vai de picioare!

epochtimes-romania.com

Alegerile organizate vineri pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei municipale a PNL Iaşi s-au terminat cu scântei, după ce unul dintre candidaţi a contestat rezultatul şi a cerut al doilea tur de scrutin.

În acest context, după aproape cinci ore de discursuri, vot şi discuţii în contradictoriu, liberalii ieşeni au decis, vineri noaptea, să facă un al doilea tur de scrutin duminică, la ora 17, scrie Mediafax.

Situația, de fapt

Rezultatele iniţiale l-au dat câştigător al organizaţiei municipale pe deputatul Marius Bodea, care a adunat 226 de voturi. Principalul său contracandidat, istoricul Dorin Dobrincu a primit 206 voturi, iar tabăra acestuia a contestat rezultatul.

Imediat după anunţarea câştigătorului, consilierul judeţean Marius Danga, unul dintre susţinătorii lui Dorin Dobrincu a cerut un al doilea tur de scrutin.

„Potrivit regulamentului, pentru câştigarea alegerilor este nevoie de jumătate plus unu din cei prezenţi, adică înseamnă 233 de voturi. Pentru că nu a fost întrunită această cerinţă, de jumătate plus unu din cei prezenţi, vă rog să organizaţi turul doi. Trebuie organizat un nou tur de scrutin. Articolul de regulament este explicit. (…) Cer un tur doi cu participarea celor doi candidaţi care au obţinut majoritatea de voturi”, a spus consilierul judeţean Marius Dangă celor prezenţi în sală.

În acelaşi timp, unul dintre membrii echipei lui Marius Bodea, consilierul local Răzvan Timofciuc, aproape că sărea la bătaie la colegul său de partid care cerea un nou tur de vot.

„Stimaţi colegi, dacă tot am rămas toţi în această formulă până la final, există un proces verbal semnat de membrii CODA, cu un număr de voturi, cu un câştigător. Să nu ne inflamăm. Este şi presa aici în sală şi filmează. În seara asta nu va ajunge cine a ieşit câştigător, ci că a fost puci la PNL. Asta vrem? Mi se pare firesc ca orice contracandidat să conteste rezultatul. Haideţi să nu transformăm totul într-un război civil”, a spus la rândul său deputatul Costel Alexe, unul dintre susţinătorii lui Marius Bodea.

Orban: „Unde nu-i cap, vai de picioare”

Pe de altă parte, liberalul Ludovic Orban a criticat, vineri, la Slatina, modul în care a fost condus PNL în ultimii doi ani, spunând că acestei perioade i se potrivite sintagma „unde nu-i cap, vai de picioare”.

 

Astfel, prezent vineri la Slatina, la şedinţa de alegere a noii conduceri a PNL Olt, Ludovic Orban, care şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia partidului la nivel central, le-a cerut colegilor din Olt să cântărească cu atenţie pentru cine vor vota atunci când vor fi alegeri pentru şefia partidului, la nivel naţional.

„Partidul Naţional Liberal este astăzi în mâna proprietarilor de drept ai săi, membrii de partid. Aveţi destinul partidului în mâna voastră. Puterea vă aparţine. Voi hotărâţi. (…) Nu uitaţi că pe 17 iunie trebuie să decideţi cine conduce partidul la nivel naţional. Din păcate, din experienţa ultimilor doi ani, aproape în fiecare zi mi-a răsunat în minte vorba aceea că unde nu-i cap, vai de picioare”, a afirmat Orban.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *