ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2024. Când vor fi cunoscute primele rezultate?

Sursă foto: Pinterest

Alegătorii din 21 de ţări ale Uniunii Europene, inclusiv Franţa şi Germania, cele mai mari două state membre, vor încheia duminică alegerile de patru zile pentru Parlamentul European, un scrutin care este de aşteptat să ducă la o orientare mai pronunţată spre dreapta şi să sporească numărul naţionaliştilor eurosceptici, relatează Reuters.

Alegerile vor influenţa modul în care Uniunea Europeană, un bloc de 450 de milioane de cetăţeni, se va confrunta cu provocări precum o Rusie ostilă, rivalitatea industrială sporită din partea Chinei şi a Statelor Unite, schimbările climatice şi imigraţia.

Alegerile au început joi în Olanda, iar în alte ţări vineri şi sâmbătă, dar cea mai mare parte a voturilor din UE vor fi exprimate duminică, când Franţa, Germania, Polonia şi Spania vor deschide urnele, iar Italia va organiza o a doua zi de vot.

Parlamentul European a anunţat că va publica un sondaj la ieşirea de la urne la nivelul UE în jurul orei 20.30 CET (21.30, ora României) şi apoi un prim rezultat provizoriu după ora 23.00 CET (24.00, ora României), când vor fi exprimate ultimele voturi din UE, în Italia.

Prin urmare, rezultatele alegerilor europarlamentare la nivelul UE vor începe să apară abia după ora 24.00, ora României, când se vor închide ultimele urne în Italia. Momentul maxim de suspans va avea loc între 23:15 şi 23:30 CET (luni, ora 0.15 – 0.30, ora României), când se vor primi rezultate provizorii pentru 24 de ţări – toate, cu excepţia Poloniei, Italiei şi Belgiei, scrie The Guardian.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: