Alegeri Europarlamentare 2024 | Parlamentul European lansează mai multe instrumente digitale pentru scrutinul din iunie

sursa foto: Twitter
sursa foto: Twitter

Parlamentul European lansează mai multe instrumente digitale, înainte de alegerile europarlamentare 2024, din perioada 6-9 iunie.

Legislativul european lansează mai multe instrumente digitale înainte de viitoarele alegeri europene din 6-9 iunie, pentru a comunica mai uşor cu alegătorii în legătură cu beneficiile apartenenţei la UE, cât şi pentru a pune la dispoziţia presei toate informaţiile necesare pentru acoperirea scrutinului.

Pentru prima dată, la aceste alegeri europene, serviciul de presă al PE lansează două instrumente care vor putea fi accesate prin scanarea unor coduri QR, unul fiind un site dedicat alegerilor europene – elections.europa.eu, iar al doilea un kit pentru presă cu toate informaţiile necesare despre alegerile europene şi Parlamentul European, care poate fi găsit şi în secţiunea de ştiri a site-ului PE.

În premieră, site-ul dedicat alegerilor va conţine şi un buton care le poate reaminti doritorilor când trebuie să voteze în alegerile europene, prin trimiterea unui email. Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că „mereu, în sondajele post-electorale, există persoane care spun că au uitat să voteze”, iar această opţiune va încerca să elimine problema.

Cele două instrumente, care sunt şi acum accesibile la scanarea QR codurilor, vor fi actualizate în permanenţă cu cele mai noi informaţii, înainte, în timpul şi după perioada votului, respectiv 6-9 iunie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: