Skip to content
Alegeri Politică

Alegeri europarlamentare. Alfred Bulai: Dacă aceste partide nu vor trece pragul, pot să-și ia adio de la politică

Antena 3

Sociologul Alfred Bulai vede o luptă strânsă pentru primul loc la alegerile europarlamentare din 26 mai între PSD și PNL, care par să se fi desprins decisiv de urmăritori.

”PSD și PNL vor ieși pe primele două locuri, dar încă nu știu care va fi câștigătorul. Strategia liberalilor cu Rareș Bogdan pe listă e interesantă, dar e și riscantă. Mi-e greu să văd ce efecte va avea, deși Rareș Bogdan e mai bun comunicator decât tot partidul la un loc, dar, pe de altă parte, soluția cu oameni aduși din exteriorul partidului are niște costuri electorale greu de calculat”, a declarat sociologul pentru PSnews.

Pentru locul 3 se vor bate, de asemenea, două formațiuni politice, Alianța USR-PLUS și ALDE, consideră Alfred Bulai

”ALDE a fost la un moment dat mai sus în sondaje decât USR-PLUS, dar nu vor reuși multe fără ajutorul PSD, pentru că nu au cine știe ce structuri. La o prezență mai mare la vot, USR-PLUS va trece peste ALDE”, a precizat analistul.

Alfred Bulai are previziuni sumbre pentru partidele mai mici, susținând că acestea vor dispărea complet din peisajul politic dacă vor eșua la europarlamentarele din 26 mai.

”Partidele lui Ponta și Băsescu, Pro România și PMP, se pare că vor trece și ele pragul, datorită faptului că și-au pus liderii pe primul loc pe listă, în rol de locomotivă. Iar UDMR intră pentru că ei intră de fiecare dată.

Pe de altă parte, dacă aceste partide mai mici, Pro România și PMP, nu vor trece pragul de 5%, pot să-și ia adio de la politică, pentru că n-o să mai conteze nici la prezidențiale, nici la parlamentarele de la anul”, a completat sociologul.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *