Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Politică

Alegeri europarlamentare. Ludovic Orban: Prezenţa la vot va fi aproximativ de 50%

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Liderul PNL, Ludovic Orban, a prezentat sâmbătă, la Fetești, date din sondajele liberalilor cu privire la alegerile europarlamentare.

El a afirmat că prezenţa la vot va fi de aproximativ 50% şi a susținut că Ministerul de Externe (MAE) va deschide, şi de această dată, foarte puţine secţii de votare în Diaspora.

”Pe cercetările noastre sociologice, prezenţa la vot va fi în jur de 40 – 42% – raportat la o listă electorală permanentă care nu este reală. Noi ştim foarte bine că pe liste sunt 18.300.000 şi în realitate, în ţară, sunt vreo 14.500.000. Deci prezenţa la vot va fi aproximativ de 50%, estimarea noastră actuală. (…) Mulţi dintre cei care muncesc în ţări din Europa foarte greu merg la vot pentru că, şi de data aceasta, după cum vedem că se mişcă Ministerul de Externe, va deschide foarte puţine secţii de votare în Diaspora”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că, în aceste condiții, cu aproximativ 7 milioane de români prezenți la vot, referendumul propus de președintele Klaus Iohannis pe tema justiției va fi validat.

Liderul liberal a mai arătat că situaţia privind secţiile de votare din străinătate îl îngrijorează.

”Cu siguranţă că mă îngrijorează pentru că românii, oriunde s-ar afla, fac parte din naţiunea română, au aceleaşi drepturi ca şi românii de acasă şi nu li se poate interzice dreptul de vot, pentru că noi ştim foarte bine că mulţi dintre cei care sunt astăzi în Diaspora au plecat din cauza PSD, din cauza lipsei de perspectivă şi de încredere în şansa lor de a reuşi în viaţă, într-o ţară care este condusă de PSD de atâta timp. Or marea lor majoritate au, practic, opţiuni politice preponderent spre Partidul Naţional Liberal sau alte formaţiuni din opoziţie; a le interzice dreptul de vot înseamnă a vicia rezultatul electoral”, a punctat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *