Skip to content
Politică

Alegeri în Franța. Bușoi subliniază rolul Rusiei și presiunea atentatelor EXCLUSIV

secundatv.ro

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi scoate în evidență rolul Rusiei și presiunea atentatelor teroriste în legătură cu alegerile prezidențiale din Franța.

Eurodeputatul român a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a subliniat că rezultatele primului tur franțuzesc îi dau speranțe cancelarului german Angela Merkel, în calitatea acesteia de apărător al Uniunii Europene.

Pe scurt: secretarul general interimar al PNL a susținut că situația momentană din Franța este de natură să dea speranțe pentru viitorul UE.

„Rezultatele din Franța dau speranța că Angela Merkel nu va rămâne singurul apărător al Uniunii Europene. Cetățenii francezi dau un semn că înțeleg utilitatea proiectului european și cât de important este rolul Franței în acest proiect. Asta în condițiile unor atentate recente produse în Franța și care au crescut automat temerile populației. În al doilea rând, alegerile s-au desfășurat și cu o presiune a propagandei anti-europene rusești. Astfel, rezultatele arată, printre altele, că există anticorpi și împotriva așa-numitului fenomen «fake news», și contra manipulării dezbaterii publice. Pentru niște alegeri duse sub presiunea terorismului și a propagandei anti-europene, rezultatele din Franța fac ca speranța pentru viitorul Uniunii Europene să fie întemeiată”, a afirmat Cristian Bușoi pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *