Alegeri în Franța: ”Ceea ce odinioară era privit ca o enormitate, se produce acum”

Franta
Sursa foto: Pixabay

Partidul de extremă dreapta al Marinei Le Pen, Adunarea Națională (”Rassemblement National” – RN), a obținut o nouă victorie și este tot mai aproape de obiectivul său de a răsturna politica franceză, notează BBC.

Jurnaliștii britanici sunt de părere că, în zilele următoare, se va vorbi mult despre candidații de centru și de stânga, care se vor da la o parte în turul doi pentru a concentra votul anti-RN.

Dar ar fi nevoie de o răsturnare de situație de proporții masivă pentru a deturna singura concluzie care poate fi trasă din acest prim tur de scrutin, și anume că Adunarea Națională este acum indiscutabil forța politică dominantă în Franța.

Cu toate acestea, ceea ce rămâne de decis în cursul săptămânii viitoare este încă destul de important.

Este vorba de diferența dintre un guvern de extremă dreapta care are mână liberă datorită unei majorități absolute în Adunarea Națională și un guvern de extremă dreapta care nu poate face mare lucru, deoarece Adunarea este divizată.

În acest moment, previziunile privind numărul de locuri dau RN între 260 și 310. Având în vedere că 289 de locuri reprezintă o majoritate absolută în Parlamentul francez, este evident că mai sunt multe de jucat.

Pentru a limita daunele aduse cauzei lor, centriștii președintelui francez Emmanuel Macron și alianța de stânga Noul Front Popular își vor îndemna susținătorii să voteze tactic în turul doi, pe 7 iulie. Chiar dacă propriul lor candidat a fost eliminat, alegătorii vor fi îndemnați să aleagă pe cel din circumscripția lor care se confruntă cu RN.

Dar problema cu acest tip de ordine de partid este că … din ce în ce mai puțini oameni le mai ascultă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: